Okulumuzun Tarihçesi

03.12.2012 1077

Okulun üzerine kurulu olduğu alan daha önce Çok Programlı Lise olarak açılmıştır. 1998 Eğitim-Öğretim yılında bazı bölümleri onarımdan geçirildikten sonra aynı yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak Eğitim - Öğretime açılmıştır.Okulumuz 1998 yılında Çok Programlı Liseden Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna dönüştürülmüştür.2002 Yılında okulumuza Madenli hayırsever işadamı İsmail SÜRÜCÜ tarafından Asım SÜRÜCÜ Kapalı Spor Salonu yaptırılmıştır ve kurumumuz Maden Asım Sürücü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu adını almıştır.

Okulumuza 2004 yılında 1 km. uzaklıktaki kaynaktan getirilen temiz su için 17 tonluk su deposu yapılarak öğrencilerimizin içme suyu ihtiyacı karşılanmıştır.
Okulumuz 2006 yılı temmuz ayında depreme karşı güçlendirme ve onarım tadilatına girmiş olup, 06.12.2007 tarihinde eğitim ve öğretime açılmıştır.

2012 tarihinde okulumuzun adı Maden Asım Sürücü Yatılı Bölge Ortaokulu olarak değişmiştir. 2021 tarihinde pansiyon kısmı kapatılmış olup kurumumuzun adı Asım Sürücü Ortaokulu olarak değişmiştir.